Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hétvégén nagy meteorhullás jöhet

Hétvégén nagy meteorhullás jöhet

Aki szerencsés és jó helyen áll, az éjszaka, óránként 60-70 meteort is láthat az égen.

Lassan közeleg a “meteoresők” egyik idei csúcspontja. A leglátványosabb időszak augusztus 11-12-én, azaz éppen hétvégén lesz, írja a IFLScience írását idézve a 24.hu. Aki szerencsés és jó helyen áll, az éjszaka, óránként 60-70 meteort is láthat az égen, de nem ez jelentheti a maximumot, az is lehetséges, hogy óránként 150-200 fényjelenséget is összejöhet.

A Perseidák július 17-én érkeztek meg bolygónkhoz, és egészen augusztus 24-ig itt maradnak. Ennek a “hatása” rajzolódik ki, most az égen. Az égitest keringési ideje 133 év, így aki elmulasztja az égi tűzijátékot, az vélhetően örökre lemondhat arról, hogy ilyen látványosságot a Perseidák előadásában lásson.

Borítókép: A Leonidák meteorraj egyik hullócsillaga csíkot húz az égen az észak-spanyolországi Villanueva de la Pena településrõl fényképezve 2017. november 16-ra virradóra. (MTI/EPA/Pedro Puente Hoyos)