Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Benyújtották az új Nemzeti alaptantervet a minisztériumnak

Benyújtották az új Nemzeti alaptantervet a minisztériumnak

Ma délelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megkapta az új Nemzeti Alaptanterv tervezetét – írja az EMMI közleménye. A minisztériumi véleményezést követően “széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetés indul az új NAT-tervezetről, majd annak lezárultát követően kerül a kormány elé. A tárca célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban.”

A korábbi nyilatkozatok szerint az új szabályozást 2019-től vezetik be. A NAT felügyelője az a Csépe Valéria lesz, aki korábban az Indexnek azt ígérte: az új alaptanterv középpontjában a gyerekek állnak, a tananyagot az ő érzelmi és értelmi fejlődésük üteméhez kell igazítani, a pedagógusnak pedig ezt a folyamatot kell segítenie. Az új tantervben nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlati szemlélet, az ismeretek alkalmazása, a tantárgyakon átnyúló szemlélet, az anyanyelvi és idegen nyelvi kommunikáció, a matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák vagy a digitális írástudás.