Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A svájci honvédség már csak éjszaka közlekedik

A svájci honvédség már csak éjszaka közlekedik

Az extrém melegben olvadó aszfalt miatt a harckocsik sok utat tönkre tennének.

Éjszakai szolgálatra vezényelték át a páncélos egységeket a svájci hadseregben, mert a harckocsik sok utat tönkre tennének a megolvadt aszfalt miatt – tudatta hétfőn a svájci haderő egyik szóvivője. Daniel Reist az sda svájci hírügynökségnek elmondta: egyes utak megolvadt felülete nem bírná elviselni az 57 tonnás harci járműveket, lánctalpaik felszakíthatják az út borítását.

Emellett a katonák számára fizikailag megterhelő tevékenységeket is a reggeli és az esti órákra ütemezték át – írja at MTI –, és a tiszteknek utasításba adták, hogy biztosítsanak minden katonának pihenőidőt és gondoskodjanak beosztottjaik folyadékbeviteléről. Vasárnap mérték idén a legmagasabb hőmérsékletet Svájcban; a ország délnyugati részén 36,2 Celsius-fok volt, és a héten várhatóan ez a rekord is megdől.

Borítókép: Leopard 2A4-es páncélozott harci jármű a Strong Europe Tank Challenge 2017 fedõnevû NATO-hadgyakorlaton a bajorországi Grafenwöhrben 2017. május 12-én. (MTI/EPA/Christian Bruna)