Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Folytatódik a nyár: 34 fok és zivatar is lehet vasárnap

Folytatódik a nyár: 34 fok és zivatar is lehet vasárnap

Folyatódik a meleg, zivatarokkal kísért nyári időjárás. Augusztus 5-én vasárnap eképp alakul majd az idő a met.hu szerint: „Erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, elszórtan várható zápor, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, erős vagy viharos széllökések zivatarok környezetében lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 17 és 23 fok között alakul”.

„Egy-egy helyen a Dunántúl délkeleti részén, esetleg délen illetve főként a déli, délutáni óráktól az ország északi felén elszórtan zivatarok alakulhatnak ki (illetve sodródhatnak be északról az esti órákban), amelyekhez erős vagy viharos szél (50-80, akár > 80 km/h), néhol intenzív csapadék (10-20 mm, északnyugaton esetleg > 20 mm), jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) társulhat. A késő esti óráktól elszórtan továbbra is kialakulhatnak zivatarok intenzív csapadék (> 20 mm) kíséretében” – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.