Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ígérik: az új HírTV-n is kapnak kemény kérdéseket a kormánypárti politikusok

Ígérik: az új HírTV-n is kapnak kemény kérdéseket a kormánypárti politikusok

 

 

Azután ítélje meg bárki a Hír Tévét, hogy megnézte az adásait, nincs szó az ECHO Tv-vel való összevonásáról, de rivalizálásról sem – többek között ezt mondta a Népszavának Szikszai Péter a csatorna régi-új vezérigazgató-helyettese. Megismételte azt, a már a HírTV-s hatalomátvétel napján kimondott célt, miszerint a televízió hangnemében, a műsoraiban és a szerkesztési elveiben is olyan lesz, mint a G-nap előtti.

Liszkay Gábor (b), a HírTV tanácsadója és Szikszai Péter a hatalomátvétel napján a HírTV udvarán Fotó: Zoom.hu

Arra a kérdésre, tényleg lesznek-e kemény kérdések kormánypárti politikusokhoz is – amire egyébként Kocsis Máté a távozásra bírt Kálmán Olga Egyensenje helyett jelentkező új műsor első adásában kérte a HírTV riportereit -, Szikszai úgy válaszolt: “Miért ne jönnének?” Szerinte csak az ellenzéki sajtó állította be mindig őket olyannak, mint akik sosem kérdeznek.

Szikszai arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy azt a feladatot kapták-e, hogy ledolgozzák a HírTV veszteségét, mondván: a pénzügyek nem tartoznak. Arra a kérdésre pedig, hogy a HírTV is Mészáros Lőrinc tulajdonába kerülhet-e előbb-utóbb annyit mondott: “Erről sincs döntés. Nyerges Zsolt a Hír Tévé tulajdonosa, és ő hajlandó finanszírozni a működést.”

Borítókép: Szikszai Péter / MTI Fotó: Szigetváry Zsolt