Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hír TV: vége a “szabad szájú, mértéktelen gyűlöletnek, a tények torzításának”

Hír TV: vége a “szabad szájú, mértéktelen gyűlöletnek, a tények torzításának”

A balliberális irányultságú szerkesztők, műsorvezetők elbocsátásán kívül tízen mondtak fel és tizenkét műsort szüntettek meg szerda óta a Hír TV-nél – mondta  Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes.

A Hír TV munkatársai az elmúlt három és fél évben nagyrészt kicserélődtek; akik látványosan nem a jobboldali médiához kötődtek, azoktól az első körben megváltunk – nyilatkozta a Magyar Időknek Szikszai Péter, felsorolva a neveket: Bodacz Balázs, György Zsombor, Kálmán Olga, Csintalan Sándor, Lampé Ágnes, Teszári Nóra, Hegedűs Szabolcs. A televízió vezérigazgató-helyettese azt is elmondta: a többi kollégát megkérdezték, hogy akarnak-e egy olyan Hír TV-ben dolgozni, ahol a 2015. február előtti irányultságot állítják vissza, és szerda óta tíz ember mondott fel, kulturáltan, súrlódásoktól mentesen.

Arról, hogy az Index szerint a Hír TV és az Echo TV között ellenséges viszony alakult volna ki az elmúlt napokban, Szikszai azt mondta: „Harry Potter-es fantasy.” – A liberális sajtó szeretne egymásra haragítani bennünket, ami elég nehéz, hiszen éppen hogy jó a kapcsolat, az Echo TV segíti ki a Hír TV-t, és ezért mi köszönettel tartozunk. A két menedzsment napi kapcsolatban van egymással, a kollégák „átdolgoznak”, a társcsatornától híradós felvételeket is kapunk – fejtette ki a vezérigazgató-helyettes. – Ez most nem a rivalizálás ideje – fogalmazott.

A Hír TV műsorainak átvétel előtti állapota és azok átpozicionálása kapcsán megjegyezte:

a hírműsorokat nem a kritika, a valós problémákra való rámutatás, a kormányzati munka ellenőrzésének szándéka jellemezte, hanem szabad szájú, mértéktelen gyűlölet, a tények torzítása, ami minden volt, csak nem objektív újságírás.

A tematikát, a nyelvezetet és az irányultságot kell megváltoztatni, a kekeckedő, aljas hírszerkesztésnek nincs helye – szögezte le. Arról, hogy mikor éri el a csatorna az egykori, 2015 előtti, illetve az Echo TV jelenleg is meglévő színvonalát, Szikszai úgy nyilatkozott: nem lehet három év rombolását néhány nap alatt jóvá-tenni, ez egy hosszabb folyamat lesz.