Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Holttest nélkül is lezárják a nyomozást a VV Fanni-ügyben

Holttest nélkül is lezárják a nyomozást a VV Fanni-ügyben

A Blikk információi szerint heteken belül lezárják a tavaly november óta tartó nyomozást Novozánszki Fanni meggyilkolásának ügyében. A lap szerint a rendőrség annyi bizonyítékot gyűjtött össze, hogy az ügyészség akár holttest hiányában is vádat emelhet B. László ellen.

„Úgy tudom, még várnak bizonyos iratokra a nyomozók, de heteken belül minden a kezükben lesz, és lezárják a nyomozást. Az összes iratot átadják majd az ügyészeknek, akik a vádemelésről döntenek. Úgy tudom, akkor is lezárják a nyomozást, és emberölés lesz a vád a férfi ellen, ha nem kerül elő a lány holtteste” – árulta el a lapnak egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

Az azonban még kérdéses, hogy a rendőröknek sikerült-e annyi vallomást, informatikai, nyom- és igazságügyi orvos szakértői véleményt begyűjteniük, amelyek akár a gyilkosság minősített esetét is alátámaszthatják. Ugyanis, ha kiderül, hogy előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból kellett-e meghalnia az egykori VV-játékosnak, B. László jóval nagyobb büntetést kaphat.

A Blikknek megszólalt a Novozánszki család ügyvédje, dr. Lichy József.

„Én is úgy tudom, hogy hamarosan lezárják a nyomozati szakaszt, ami nagyon nagy teljesítmény ennyi idő után, általában sokkal több ideig szokott tartani egy ekkora ügyben. Meglátásom szerint nagyon profi és összehangolt munka folyt a hatóság részéről. Mind a magam nevében, mind a Novozánszki család nevében elmondhatom, milyen nagy megkönnyebbülés, hogy belátható időn belül pont kerülhet az ügy végére” – nyilatkozta a védőügyvéd.

Fanni édesanyja, Katalin a mai napig nem dolgozta fel, hogy lánya meghalt.

„Bár valóban örülök, ha az igazi bűnös megkapja méltó büntetését, azért titkon mindennap azzal a reménnyel kelek, hogy egyszer megszólal a telefonom, hogy megvan a lányom holtteste. Szeretnék tőle méltóképpen végső búcsút venni” – mondta Fanni édesanyja.