Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Magyar Youtube-sztár Dubajból: „Azok között tabu a pénz, akiknek nincs”

Magyar Youtube-sztár Dubajból: „Azok között tabu a pénz, akiknek nincs”

Mea G már tekintélyes rajongótábort tudhat magáénak a YouTube-on és az Instagramon – több, mint százezren követik. Nem véletlenül: a legtöbb vloggerrel ellentétben ő nem (csak) a sminktippjeit mutatja meg vagy hogy „mi van a táskájában”, hanem hasznos tippekkel látja el követőit azzal kapcsolatban, hogyan lehetnek sikeresek. A Dubajban élő, magyar lány tanácsait pedig valószínűleg érdemes megfogadni, hiszen fiatal kora ellenére olyan életet él, amilyenről sokan még álmodni sem mernének.

A videóidból kiderül, hogy ingatlanosként dolgozol az Egyesült Arab Emírségekben. Kislányként is ehhez hasonló szakma lebegett a szemeid előtt?

Gyerekként ügyvéd akartam lenni. Szerintem ez nem egy átlagos kislány álma, de sosem voltam átlagos. Mindig is tudtam, hogy én nem leszek olyan, mint a „többi felnőtt”. Később aztán úgy döntöttem, hogy egy televíziónál szeretnék elhelyezkedni és interjúkat fogok készíteni izgalmas emberekkel. Emlékszem, sokat játszottuk azt, hogy én vagyok az interjúztató vagy engem interjúztat a nővérem – ez az álom kicsit meg is valósult a Youtube csatornával. És persze azzal is, hogy most már én adhatok interjúkat.

Miért éppen Dubaj?

Először 2014-ben utaztam ide édesanyámmal, egy kéthetes városnézésre. Egyből beleszerettem a Dubajba és mondtam is anyának, hogy én egyszer itt fogok élni. Ahogy ezt kimondtam, másnap jött egy lehetőség: találkoztunk egy üzletemberrel a strandon, aki éppen akkor alapította a cégét és felvétel volt náluk. Néhány nap múlva elmentem egy interjúra, marketingmenedzseri munkakörbe és két hét múlva már jött is az e-mail, hogy felvettek. Ekkor még Hollandiában éltem, de a hír hallatán villámgyorsan felszámoltam az ottani életemet és költöztem. Sokan mondták, hogy ne menjek, meg

jött a sok ostoba sztereotípia, hogy „majd eladnak egy tevéért”,

de mivel én már voltam Dubajban, tudtam, hogy erről szó sincs. Azoknak, akik csak a médiából hallanak ezt-azt, fogalmuk sincs semmiről, engem meg amúgy sem érdekelt mások véleménye, szóval jöttem.

Mi a legnagyobb különbség számodra Magyarország és Dubaj között? Biztos mindenki ezt kérdezi, de: hazaköltöznél valaha?

Tíz éve jöttem el Magyarországról. Nem mondom, hogy soha nem költöznék vissza, de ha így lenne, akkor csak a család miatt tenném, akikkel most évente 2-3 hónapot tudok tölteni. Magyarország és Dubaj között rengeteg különbség van, erről is készítettem már videót. Az, hogy mi megy le egyes magyar médiumokban Dubajról, az olyan emberek fantáziáját „dicséri”, akik soha sem voltak itt. Aki itt él vagy már járt itt, akár csak nyaralni is, az pontosan tudja, hogy Dubaj a világ egyik legbiztonságosabb városa, itt nem kell attól tartani, hogy leütnek, miután pénzt veszel fel az automatából. Sőt, előfordult már az is, hogy az autót hagytuk ott járó motorral a ház előtt és senki hozzá sem nyúlt. Ha a telefont otthagyom a törülközőn a strandon, nem kell percenként „csekkolgatnom”, hogy ellopta-e valaki. Itt nagyon kulturált, tisztességes emberek élnek, és ez azért is csodálatos, mert nagyjából

180 különböző nemzetiség él itt egymás mellett, békében.

Van egy videó a YouTube-on, ami ezt tökéletesen ábrázolja: egy srác „véletlenül” elejti a pénztárcáját különböző vallású, etnikumú és társadalmi szintű emberek szeme láttára, aztán figyeli, mi történik. A milliárdos sejktől az éhbérért dolgozó munkásig minden egyes ember ahogy meglátta, hogy a srác elejti a pénztárcáját, udvariasan szólt neki. Ez Dubaj.

Egyedül élsz kint, vagy a pároddal?

Nem vagyok egyedülálló, de egyedül élek. Itt

házasság előtt nem szokás összeköltözni,

ami azt illeti törvény szerint nem is lehet. Itt vagy szingli vagy vagy házas, nincs olyan, hogy van barátod vagy barátnőd.

Hogyan jött a YouTube az életedbe?

Már 2008 óta blogoltam, mivel az írás az egyik szenvedélyem. Akkoriban még csak egy maréknyi magyar blogger volt a szépségápolás témában, amiben én is kezdtem a blogger pályafutásomat. Az első videómat 2011-ben töltöttem fel a YouTube-ra, és ekkor még én is haj és smink tutoriálokat („hogyan készítsd el”) csináltam, valamint haul („bevásárlós”) videókat. Aztán 2012-ben visszavonultam és 2014-ben tértem vissza, ekkor már fitness tartalommal, mivel sikerült drasztikusan megváltoztatnom a testem és ezt szerettem volna megosztani másokkal. Aztán 2016-ban újabb változásokon mentem keresztül, immár belsőleg – az első ilyen YouTube videót 2017-ben töltöttem fel.

Az én motivációm a vlogolásra nem az, mint másoknak, talán ezért nem csinálok tipikus videókat. Nem népszerű akarok lenni meg minél több nézőt szerezni, mint azok, akik csak prank („átverős”) meg smink videókat készítenek, pedig ezekkel lehet legtöbb pénzt is keresni. Én ezzel ellentétben személyes küldetésemnek érzem, hogy

olyan emberekhez jusson el a videóm, akiknek szükségük van rá.

A rengeteg visszajelzés alapján, amiben olyanokat írtak, hogy az én munkásságom hatására változtatták meg emberek az életüket, úgy érzem, jó úton járok.

Feltűnt, hogy a csatornádon nyíltan beszélsz a pénzről. Meglepődtem, hiszen a magyarok körében ez általában tabu, nem?

Azok között tabu a pénz, akiknek nincs. Ők azért nem szeretnek róla beszélni, mert nincs miről beszélniük vagy mert nem tudnak mit mondani, mivel nem tudják, hogyan kezeljék a pénzt.

A sikeres emberek szeretnek és beszélnek is az anyagiakról.

Ezt egyébként Dubajban is megfigyeltem: a pénz itt mindennapos téma, de nem azon az „egymás pénztárcájában kotorászó” módon, mint Magyarországon, inkább a, „hogyan csináljunk több pénzt és hogyan segíthetünk egymásnak ebben” módon. A pénz a bizonyos szempontból mozgatóereje az életnek, mégsem esik róla szó sehol. Az iskolában megtanítják, hogyan számold ki az elsőfokú egy ismeretlenes egyenletet, de arról egy szó sem esik, mi is az a pénz és hogyan kell vele bánni. Pedig a gyerekeket pont az életre kéne felkészíteni az iskolával, nem pedig irreális dolgokat a fejükbe tömni, majd aszerint osztályozni őket.

Sikerült megvalósítani az álmaidat? Mi a siker titka?

Elképzeltem, hogy milyen munkát szeretnék: olyat, amivel korlátlan mennyiségű bevételre tehetek szert, ami nem korlátoz a szabadidőmben és amivel embereknek segíthetek megoldani a problémájukat. Mikor ezeket összeszedtem, nem tudtam, hogy ez milyen munka lehetne, de hittem benne, hogy találni fogok ilyet. Egy beszélgetés egy barátommal ráébresztett arra, hogy az ingatlanozás mindent kipipál a listámról.

Bármilyen karrierről legyen szó, szerintem a legfontosabb, hogy az illető szeresse, amit csinál. Én minden egyes nap úgy kelek fel, hogy izgatottan várom az előttem lévő napot, nincs szükségem se ébresztőórára, vasárnap esténként pedig

nem szoktam azt kívánni, hogy bárcsak tovább tartott volna a hétvége.

 

You are Gold, baby. Solid Gold. 🔐💛

LIFESTYLE 👸🏼FASHION 💪🏼FITNESS (@mea_g_official) által megosztott bejegyzés,

Borítókép forrása: Mea G