Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy sütőbe bújva élte túl a kutyus a görög tűzvészt

Egy sütőbe bújva élte túl a kutyus a görög tűzvészt

Megannyi megrázó, tragikus hír után végre egy örömteli is napvilágot látott a görög tűzvészről. A “sütős kutyának” elnevezett négy éves keverék, egy házon kívül elhelyezett tűzhelyben élte túl az egész épületet elpusztító lángokat.

A legfrissebb értesülések szerint a héten már új gazdára is lel Loukoumakis (egy görög mézből készült édességről nevezték el), egy kóbor kutyák tartásában tapasztalt fiatal lánynál, Antoniánál.

Amikor hozzánk került elég agresszív volt, nagyon félt az emberektől. Az állapotából és viselkedéséből arra következtettünk, hogy a tragédia előtt is rossz sora lehetett. Mostanra azonban jóval barátságosabb és nyugodtabb amikor velünk van.

– mesélte Elena Dede, a közeli kutyamenhely alapítója és igazgatója.

Loukoumakis megtalálásáról felvétel is készült egy önkéntes által, melyen jól látszik milyen körülmények között vészelte át a szörnyű időszakot. Bundáját hamu borítja, néhol a bőre is kilátszik, de egy kis étel szagára lassan, de csóválni kezdi farkát és feltápászkodik:

Dog Survives Greece Wildfires by Hiding in Oven

(1 Aug 2018) A dog survived the deadly wildfires in Greece by hiding in an outside oven as flames devastated the town of Mati. Loukoumakis, a poodle-mix, was found by animal rescue volunteer Artemis Kyriakopoulou as she scoured the village last week. (Aug.

A 91 halálos áldozaton kívül, rengeteg háziállat is életét vesztette a napok óta tartó görög erdőtüzekben, még nagyobb számban pedig otthontalanná váltak házi kedvencek. Dede szerint legalább 180 kutyát hoztak be hozzájuk az elmúlt héten.

(forrás: abcnews)