Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Hír TV nemcsak az Echo székházát, hanem a szerepét is elfoglalja

A Hír TV nemcsak az Echo székházát, hanem a szerepét is elfoglalja

Az egykori Nap TV felújított székházában kap helyet a Hír Tv a csatorna szerdai jobboldali visszafoglalása után. Az ott dolgozók biztosra veszik, hogy Mészáros Lőrinchez kerül a Hír Tv, ami a jobboldali média zászlóshajója lesz.

Az Echo TV székházába, az egykori Nap TV zuglói épületébe költözik a Hír TV – értesült a Zoom.hu. Nevük elhallgatását kérő kollégák biztosra veszik, hogy a jelenleg Nyerges Zsolt tulajdonában lévő csatorna Mészáros Lőrincnél fog kikötni, ami azért érdekes, mert Mészárosé a szintén kormányhű Echo TV is.

Ezzel kapcsolatban több forrás arról számolt be, nem elképzelhetetlen, hogy

az Echo mint brand teljesen megszűnik vagy beleolvasztják a frissen visszaszerzett Hír TV-be.

Erre több minden is utal. A csütörtöki híradót is már az Echo munkatársai szerkesztik. Továbbá a Hír TV vezetése azokból az emberekből áll majd, akik 2015-ben a G-nap után távoztak a csatornától és az Echoban kötöttek ki. Több forrásunk arról beszélt, hogy az új vezetést érezhetően a bosszúvágy hajtja, s az elkövetkezendő hónapokban sem lesz feszültségtől mentes a légkör.

Az már ismert, hogy a szerdai napon az alacsonyabb pozícióban dolgozó szerkesztő-riportereknek egyenként kellett válaszolniuk: maradnak vagy mennek? A többség pedig marad (90-10 százalék a maradók és távozók aránya), viszont nekik a következő hónapokban bizonyítaniuk kell hűségüket. Ahogy egyik forrásunk összefoglalta:

“Tulajdonképpen akik a maradás mellet döntöttek, még nem tartották meg az állásukat, csak lehetőséget kaptak a megszerzésére.”

Az új vezetés egyelőre mindenkinek megszavazta a bizalmat, de a bizonytalan légkört fent kívánják tartani. Viszont még nehezebb időszak vár azokra a vezető pozícióban dolgozókra, akik a G-nap előtt és után is a csatornánál dolgoztak.

Őket az Echo-ba menekülő régi-új Hír TV-sek árulónak tartják.

Rájuk – a bosszú jegyében – alacsonyabb pozíció vár. Az új vezetés a Hír TV technikájától is megválik és a milliárdokból fejlesztett Echo TV-s technikai háttérrel dolgoznak majd tovább. Hogy meddig tart az átmeneti állapot, arról egyelőre nincs információ. Várható viszont, hogy létszámleépítés is lesz, ugyanakkor a dolgozók többségét biztos meg akarják tartani, hiszen az Echo sora is erősen foghíjas.

A hvg.hu közben azt írja, az áprilisban megszűnt Magyar Nemzet újraindítását is tervezik a lap alapításának 80. évfordulóján, vagyis augusztus 25-én. Ehhez kapóra jön, hogy Nyerges a lapot kiadó céget is megörökölte egykori oligarchatársától. Azt hallani, hogy ennek ellenére fenntartják a G-napot követően felhúzott Magyar Időket, és a Magyar Hírlap is marad.

A Hír Tv-nél szerdán kezdődött az újratervezés, tömegesen bocsájtottak meg. Az Egyenesen műsorvezetőjének, Kálmán Olgának és Csintalan Sándornak, illetve egy sor kollégának azonnal mennie kellett, többen maguktól álltak fel.

A televízió munkatársai rekordrövid, mindössze pár perces állománygyűlésen juthattak egyébként szerda délelőtt először érdemi információhoz jövőjükkel kapcsolatban azóta, hogy Simicska Lajos több más érdekeltségével együtt eladta a csatornát Nyerges Zsoltnak. Utóbbi egyébként azt mondta, nem ért a médiához, nem úgy Liszkay Gábor (Magyar Idők ügyvezetője, többségi tulajdonosa, a Mediaworks igazgatósági tagja és elnök-vezérigazgatója, a Karc FM tulajdonosa), aki tanácsadója lesz a csatornának, nélküle nem lehet majd döntéseket hozni sem.

Ahogy tegnap írtuk, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nél korábban üzletfejlesztési igazgatóként dolgozó Répásy Bálint lesz a Hír TV vezérigazgatója, Szikszai Péter lesz a vezérigazgató-helyettes, Mentes Katalin pedig a csatorna új hírigazgatója, ő az Echo volt hírigazgatója.