Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tort ültek a “megújult” HírTV-n Kálmán Olga egykori műsorsávjában

Tort ültek a “megújult” HírTV-n Kálmán Olga egykori műsorsávjában

Nem okozott meglepetést, hogy alig fél nappal a HírTV átvétele és Kálmán Olga valamint számos más műsorkészítő kirúgása után alig néhány órával, Kálmán Olga Egyenesen című műsorának 19 órakor kezdődő műsorának esti sávjában már egy egészen más hangvételű műsort láthattak a HírTV nézői. Ahogy azt elsőként a Zoom.hu megírta, a műsorvezetőt, Földi-Kovács Andreát a Mészáros Lőrinc-féle kormánypárti csatorna, az Echo TV “kölcsönözte” – az ő férje amúgy Földi László egykori MSZMP-tag hírszerző, aki az elmúlt években a kormánypárti média egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője lett..

Földi-Kovács Andrea volt már HírTV-s – méghozzá csaknem 10 éven át -, csak éppen a G-nap után úgy döntött, hogy “morális és szakmai okok miatt” azonnal távozik a televíziótól. Most viszont visszatért, méghozzá egy, a G-nap előtt ugyancsak a HírTV-n látható műsort, a “Magyarország élőben”-t felélesztve. Első vendége pedig ki más lett volna, mint a HírTV-ben a G-nap óta ritkán látott vendég, a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté. Arra a kérdésére, mit érez most a HírTV-s hatalomátvétel után,

a fideszes Kocsis első szavai azok voltak: elégtételt érez.

A frakcióvezető meg is magyarázta, miért: mert “a HírTV-t ellopták ettől az oldaltól” – utalt a G-napra és a polgári oldalra. Az elmúlt három és fél évben pedig szerinte olyan emberek kerültek a HírTV képernyőjére, akik miatt “soha nem néztük volna” a csatornát. Azt viszont hangsúlyozta a “médiapiaci átalakulásokat” érintve, hogy nem szabad keverni a fogalmakat: a bosszú más mint az elégtétel.

“Megint mindenki a sajtó szabadságát félti, ám a G-napon a Simicska által kirúgott újságírókkal nem volt szolidaritás, mellettük nem volt szimpátiatüntetés” – magyarázta, hozzátéve:

soha nem érzett és ma sem érez jobboldali médiatúlsúlyt Magyarországon, “ez egy blöff.”

A műsor további vendégei voltak Gajdics Ottó, a kormánypárti Magyar Idők főszerkesztője, és Huth Gergely, a szintén kormánypárti Pestisrácok.hu főszerkesztője. Gajdics arról beszélt, hogy szerdán a HírTV-nél “egy teljesen normális átadás-átvétel zajlott, egy formális, piaci történet”. A sajtószabadság halála fölött hullatott “krokodilkönnyeket” és “hamis siránkozásokat” emlegetve arra jutott végül, hogy mindez “humbug, rizsa, duma.”

Huth Gergely pedig egyebek mellett arról beszélt, hogy “csak a diákokat hülyítik az egyetemen azzal, hogy a média a negyedik hatalmi ág”, amúgy a HírTV átalakulásával

“3 éves rémálom ért véget, a G-nap után itt az I-nap, vagyis az Igazság Napja”.

A szerda délelőtti HírTV-s hatalomátvétel, majd az azt követő tömeges elbocsátások fejleményeiről itt írtunk bővebben:

Megtörtént a hatalomátvétel a HírTV-nél: műsorok szűnnek meg, új vezérkar jön

Megtörtént a hatalomátvétel a HírTV-nél: műsorok szűnnek meg, új vezérkar jön Cikkünk folyamatosan frissül! Elkezdődött az újratervezés a HírTV-nél. Kálmán Olgával már biztosan távozik. A televízió munkatársait fél 11-re hívták össze állománygyűlésre. Arról, hogy Kálmán Olga, a HírTV Egyenesen című politikai háttérműsorának vezetője lehet a HírTV tulajdonosváltásának egyik első áldozata, a Zoom.hu is írt.

Borítókép: A Magyarország élőben adása / Fotó: Zoom.hu