Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A 17. emeletről zuhant ki a kétéves kislány, majd felállt és besétált az épületbe

A 17. emeletről zuhant ki a kétéves kislány, majd felállt és besétált az épületbe
  • 2018. augusztus 1., 19:09

Délutáni szundija alatt gondolta úgy a kínai kislány, Yueyue nagymamája, hogy leugrik a boltba. De nem véletlenül mondja mindenki, hogy alvó gyermeket nem szabad magára hagyni…

A kicsi ugyanis felébredt, míg a mamája a zöldségzöldet válogatta és elindult a 17. emeleti lakásukban, hogy megkeresse őt.

Felfedezőútja során mászott fel édesapja ablakánál lévő íróasztalára is. Csak ki akart nézni, de a behajtott ablak kinyílt és a kicsi kizuhant rajta. Isteni csodával ér fel, hogy az esés közben pár fa ága lelassította a zuhanását, illetve az esőzésektől felázott puha gyep párnaként fogta fel Yue-t.

Elpityeredett ugyan, de földetérés után azonnal újra talpra is állt, és bement a lépcsőházba, hogy tovább keresse nagyanyját. Mikor végül hazaért a vásárlásból a felelőtlen nagyszülő már a szomszédok vígasztaló karjaiban találta a kicsit, akik elmesélték mi történt a távolléte alatt.

Azonnal riasztotta is a szülőket és rohantak a kórházba a picivel, de csak mája és pár bordája zúzódott könnyebben.

“Azt gondoltuk súlyos belső sérülései lehetnek, miután a szülők elmondták mi történt. De egyáltalán nem volt komoly baja, meg nem mondtam volna, hogy 17 emeletet zuhant a pici.”

– nyilatkozott a Yueyue-t vizsgáló orvos.

A Shanghaiist cikke azt szűri le végül tanulságként, hogy a Yue-nek és családjának is otthont adó kínai Changzhou város szülöttei keményebbek az átlagnál, hiszen szintén ott történt pár éve, hogy egy hároméves fiú zuhant ki a 15. emeletről és túlélte.

Mondjuk ha nem hagynák egyedül a gyerekeket, akkor ilyen statisztika sem készülhetne…

(Shanghaiist)