Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szétültették a repülőn a meleg párt, egy hetero pár ült a helyükre

Szétültették a repülőn a meleg párt, egy hetero pár ült a helyükre

Véletlenül két személynek is ugyanarra a székre foglaltak helyet.

A légitársaság későbbi nyilatkozatában leszögezte:

Cégünk a diszkrimináció minden fajtáját elítéli. A probléma az ültetés közben lépett fel, miután a rendszer két személyt is ugyanarra a helyre szóló jegyekkel látott el. Az az elvünk, hogy a családokat mindig egymás mellé ültessük, ez most nem történt meg, amiért elnézést kérünk Mr. Cooleytől.

David Cooley egyébként egy ikonikus los angelesi melegbár, a The Abbey tulajdonosa. Az eset után Facebook posztban mesélte el a történteket, miszerint hiába hívta fel a légikísérő figyelmét, hogy ők egy párt alkotnak, partnerét a prémium helyekről a normál székekhez küldte.

David Cooley

I have never been so discriminated against while traveling before. I was removed from an Alaska Airlines flight # 1407 from John F. Kennedy International Airport to LAX to give preferential…

Nem hiszem el, hogy egy légitársaság képes a mai korban előnyben részesíteni egy hetero párt, egy meleg párral szemben

tette hozzá.

David és társa végül leszállt a járatról, miután nem tűrtek volna ekkora megaláztatást a két part közötti országszelő repülőúton, továbbá felszólították az LMBT közösséget, hogy bojkottálják az Alaska Airlines szolgáltatásait a jövőben.

(forrás: CBSNews, borjtóképünk illusztráció, fotó: Veres Viktor)