Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kálmán Olga lehet a Hír TV tulajdonosváltásának első áldozata

Kálmán Olga lehet a Hír TV tulajdonosváltásának első áldozata

Szerdán eldőlhet a Hír TV-sek sorsa – értesült az Azonnali több forrásból is. A csatorna dolgozói számára szerdán fél tizenegyre hívtak össze állománygyűlést, vagyis most először juthatnak érdemi információhoz jövőjükkel kapcsolatban azóta, hogy Simicska Lajos több más érdekeltségével együtt eladta a csatornát Nyerges Zsoltnak információik szerint maga Nyerges is ott lesz az állománygyűlésen, míg a csatorna portaszolgálatát már ma este lecserélték. Úgy tudják, a tulajdonosváltás első áldozata a pár éve a Hír TV arcává tett Kálmán Olga lehet, őt akár napokon belül elküldhetik.

„Azzal, hogy megtörtént a tulajdonosváltás, nyilvánvalóan lehetett tudni, hogy ez egy másik televízió lesz”

– mondta az Azonnali megkeresésére Csintalan Sándor, a Hír TV egyik műsorvezetője, akit sokan Simicska Lajos bizalmi emberének tartanak. Szerinte annyira kiszámítható, hogy mi fog történni, hogy a dramaturgiai részletek nem hozzák lázba.

Úgy véli, hogy a csatornát már nem fenyegeti a bezárás veszélye,

„hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”.

Csintalan szerint a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és ilyen ember például Kálmán Olga vagy – ahogy Csintalan fogalmazott – „szerénytelensége”.

Kérdés, hogy a Hír TV irányítását melyik kormányközeli üzletember veszi át. A 2015-ös G-napkor az akkor még az Orbán-kormányhoz lojális Simicska-birodalomtól többen is távoztak, például Liszkay Gábor, Gajdics Ottó, Szikszai Péter és Csermely Péter. Az Azonnali információi szerint annyi biztos, hogy Csermely Péternek nem lesz köze az „új” Hír TV-hez.

Borítókép: MTI Fotó: Honéczy Barnabás