Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Halálra éheztette lányát, miközben azt hazudta neki, hogy cukros és rákbeteg

Halálra éheztette lányát, miközben azt hazudta neki, hogy cukros és rákbeteg
  • 2018. július 31., 17:21

Gyilkossággal vádolja a rendőrség a 37 éves Oksana Demiyanova-t, aki valószínűleg azt hazudta 14 éves lányának, hogy cukros, illetve rákbeteg, amire az éhezés jelenti az egyetlen biztos gyógymódot. Vizsgálják még a szomszédok és a tanárok felelősségét is, akik látták, hogy a kislány kórosan sovány, de nem tettek semmit. 

Csupán 30 kilót nyomott Viktoria Demiyanova, mielőtt éhenhalt volna krasnokamsk-i otthonukban a múlt hét végén. Állítólag anyja győzte meg arról, hogy beteg és arról is, hogy ennek egyetlen ellenszere, ha nem eszik szinte semmit.

A boncolás aztán megállapította, hogy a tini tökéletesen egészséges volt és halálát egyedül a megfelelő táplálékbevitel hiánya okozta. Egy barátja úgy nyilatkozott:

“Mire vége lett a sulinak, már annyira vékony, és erőtlen volt, hogy mikor beszéltünk hozzá nem is válaszolt. Már nem volt többé önmaga, csak létezett a csont és bőr testében.”

Osztálytársai még májusban vették észre, hogy Viktoria jelentős súlyt vesztett, és nehezére esett a mozgás, de azt hitték, csak az év végi vizsgák okozta stressz miatt.

A tanárok állítólag felhívták erre az édesanya figyelmét, akit azonban a vizsgaeredmények jobban érdekeltek. A szomszédok is látták, hogy túl sovány a kislány, aki néha még ételt is kért tőlük, de nem jutott volna eszükbe szólni a gyámügynek.

Az édesanya azzal védekezik, hogy szó sincs semmi betegségtudatról, lánya önszántából nem evett, mert osztályában lekövérezték és ezt nagyon a szívére vette.

“Szerettem volna rávennni, hogy egyen, de nem lehetett. Senkinek nem szóltam, mert féltem, hogy elvennék tőlem az egyetlen lányom és azt hittem megbírkózom vele egyedül is.”

– tette hozzá Oksana.

Mother Oksana Demiyanova

Maxim Reshetnikov kormányzó elrendelte, hogy vizsgálják meg minden szereplő felelősségét az ügyben.

(Metro)