Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gulyás Gergely: Kiírták a pályázatokat a szuperkórházakra

Gulyás Gergely: Kiírták a pályázatokat a szuperkórházakra

Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter hétfői bejelentésének megfelelően kedden nyilvánosságra hozták az ígért három budapesti centrumkórház tervezésére kiírt 700 milliárd forintos pályázatot. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy

Észak-Pesten a Honvédkórház fogja ellátni a súlyponti kórházi feladatokat, Dél-Pesten a Szent László és a Szent Istvánból

létrejövő egészségügyi intézményre bízzák a szuperkórházi feladatokat, és zöldmezős beruházásként építenek egy 1200 ágyas dél-budai centrumkórházat is – írja a 168 óra.

A tárcavezető az elmúlt 100 év legnagyobb egészségügyi beruházásaként aposztrofálta a projektet. Az elképzelések szerint a három szuperkórházban minden beteg egyágyas kórteremben gyógyulhat, a papír alapú kórlapok helyett pedig digitális eszközökön vezetik az adataikat. erre még 4-5 ébvet kell váárni, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint a tervezés, engedélyezés, kivitelezés nyilván egy több éves folyamatot jelent, ezért 2022/2023-ra lesznek láthatóak az eredmények.

Borítókép: Honvédkórház MTI Fotó: Lakatos Péter