Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A sportállamtitkár pátriájában 1,9 milliárdba kerül a sportkomplexum uszodája

A sportállamtitkár pátriájában 1,9 milliárdba kerül a sportkomplexum uszodája

Egész pontosan nettó 1 904 263 038 forintba fog kerülni Nyíregyházán a Bujtosi uszoda építése a Hunyadi – Szegfű utcasarkon – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Ez valamivel drágább a kikiáltási árnál, ami 1,84 milliárd forint volt, az uszodát a KEVIÉP Kft. fogja építeni.

Az építkezés már el is kezdődött, a munkaterületet július 23-án, hétfőn átadták, az uszoda várhatóan egy év alatt készül el – adta hírül a szon.hu megyei portál. “Sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás, minden feltétel adott ahhoz, hogy elkezdődjenek az első kapavágások. Most már a pályázaton nyertes cégen a sor.

A magyar kormány támogatja a fejlesztést, ami nem kerül egyetlen forintjába sem a városnak.

A beruházás mintegy 2,5 milliárd forintba kerül, ennek 750 millió forint az önereje, ezt is megkapjuk” – közölte dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Fotó: www.nyiregyhaza.hu

Az új uszoda építésére az Aqua SE pályázott. Szakács Roland egyesületi elnök a sikeres elbírálást követően közölte: “Közvetlenül a Continental Aréna mellett épül a sportuszoda, tehát egy igazi komplexum alakul ki. A nagymedence 50 méteres, 10 pályás lesz 220 cm mélységgel. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akkora, mint a Júlia Fürdő nagymedencéjének a négyszerese. A tanmedence 25×12,5 méteresre készül. A hat öltözőn kívül és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap a Bujtosi Sportuszodában.”

Csak úgy záporoznak az állami sportberuházások Nyíregyházára

2017 végén után robbant egy kisebb kormányzati bomba a Magyar Közlönyben, miszerint újabb 37 milliárd forint támogatást adnak sportcélú beruházásokra. Az egyik legnagyobb tétel, 10 milliárd forint egy új nyíregyházi stadion megvalósítására megy el. A kormányhatározat több szempontból is meglepő volt: a város futballcsapata NB II-es, és egy alig tizenöt éve rendbe rakott, nemzetközi meccsekre és atlétikai versenyekre is alkalmas pályája van.

Gigaprojekt Nyíregyházán: repkednek a milliárdok az új stadionra

Ráadásul a 2017 végén bejelentett 10,326 milliárdon felül félmilliárd már elment a beruházásra, és idevehetjük az önkormányzat közlése szerint 3,5 milliárd forintos összeget, ami szintén állami támogatásból az atlétikai centrumra megy el, ami a stadionból költözik ki.

2014 szeptemberére készült el a Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítása 2,1 milliárd forintból (most már Continental Arenának hívják). Jelenleg épül 450 millió forintból a jégcsarnok. Valamennyi beruházás állami forrásból valósul meg. De ezzel sincs megállás, mert a stadionról döntő kormányhatározat után két nappal arról is rendelkeztek, hogy vizsgálják meg egy multifunkcionális motorsportaréna megvalósításának a lehetőségét is.

Budapest, 2018. július 3.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár felszólal a sportról, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvények módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 3-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nyíregyháza szülötte és a 2018-as országgyűlési választások óta parlamenti képviselője Szabó Tünde exúszó, aki 2015 óta sportért felelős államtitkár a kormányban.