Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben

Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben

Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben

Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben

Iratokat foglaltak le az Elios-ügyben

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozócsoportot hozott létre az Elios-ügyben folytatott eljárás eredményességének biztosítása érdekében, közölte Pintér Sándor belügyminiszter július 24-i keltetésű válaszlevelében, amely a parlament honlapjára is felkerült.

Az mfor.hu cikkében azt írja, Pintér egy képviselői kérdésre azt a tájékoztatást adta, hogy a nyomozás során a projektek vonatkozásában a nyomozó hatóság intézkedett az iratok lefoglalására, beszerezte a projektekkel összefüggésben keletkezett iratokat, amelyek értékelése folyamatban van. További információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adható ki, írta a miniszter.

Az Elios több településen is tendergyőztes lett, így a cég végezhette el a közvilágítás korszerűsítését. Az eljárásokban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szabálytalanságokat talált, melyek alapján a Pest Megyei Főügyészség még januárban elrendelte a nyomozást. A gyanú szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntettét és más bűncselekményeket követhettek el. Az Elios egyik tulajdonosa korábban Tiborcz István, Orbán Viktor veje volt.

Borítóképen Tiborcz István/Forrás: Facebook/Orbán Viktor