Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hiába a gyerekeknek küldött perverz üzenet, a tanárt nem tudják büntetni

Hiába a gyerekeknek küldött perverz üzenet, a tanárt nem tudják büntetni

Miután a csetbeszélgetések iskolaidőn kívül történtek, így „mindössze” erkölcsileg helytelenítendő fegyelmi vétségnek minősül, ezért nem büntetőjogi kategória.

Váratlan fordulatot vett a szexuális zaklatással gyanúsított tanár, Sz. Zoltán ügye. A férfi bűne azon felül, hogy 11 éves fiú tanítványát meg akarta szöktetni Londonba az, hogy durva szexuális tartalmú üzeneteket is írt a kiskorúnak. Előbbi tettéért 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve. Utóbbiért viszont egy különös jogi kiskapu miatt nem vonják felelősségre – írja a Blikk. Az ügyészség legfrissebb határozatából kiderül, hogy „erkölcsileg helytelenítendő”, ám az obszcén szexuális tartalmú csetbeszélgetés miatt nem büntethető a pedagógus. Pedig tanár és diákja között arról is folyt többek között a diskurzus, hogy miként közösüljenek.

Ennek fényében hiába is nyomozott a rendőrség szexuális erőszak és más bűncselekmények gyanúja miatt a férfi ellen.

A lap beszámolója szerint a csetbeszélgetések iskolai időn kívül történtek, akkor pedig már a nevelő felügyeleti joga nem érvényesül. Ennek megfelelően a pedagógusnak a gyerekkel folytatott obszcén szexuális tartalmú beszélgetése „mindössze” erkölcsileg helytelenítendő fegyelmi vétségnek minősül, ezért nem büntetőjogi kategória.

A robotikatanár jelenleg is előzetes letartóztatásban van, mert egy másik, 10 éves tanítványa ügyében még tart a nyomozás ellene.