Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Budapesti Evezős Központ tervezése: 100 millióval drágább lett, maradhat? Maradhat!

Budapesti Evezős Központ tervezése: 100 millióval drágább lett, maradhat? Maradhat!

347,6 millió forintba fog kerülni a Dunai Evezős Központ Pálya tervezése – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. Ez elég borsos, közel 100 milliós felár ahhoz képest, hogy a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. 255 millió forintos irányárral írta ki a tendert. Igaz, verseny nem volt, a közbeszerzésen egyetlen induló volt, egy három cégből álló konzorcium:

  • Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.,
  • Aquaconsult Mérnöki, Gazdasági Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
  • Öko Környezeti, Gazdasági, Technológiai, Kereskedelmi, Szolgáltató és Fejlesztési Zrt.

A létesítmény a soroksári Duna-ágon lesz, az Észak-csepeli és Dél-pesti terület fejlesztési projektjének része (ezen a területen lett volna az olimpiára építendő létesítmények jelentős része, aztán jött az álomgyilkosság, de a fejlesztési projekt azért maradt).

A megbízásban benne van az előkészítő felmérésektől az engedélyek beszerzésén keresztül a kiviteli tervek elkészítéséig minden. A teljes komplexum 510 ezer négyzetméteren fog elterülni, „alkalmasnak kell lennie hazai és esetenként nemzetközi világversenyek lebonyolítására, ennek megfelelően kialakított sportpályákkal, kiszolgáló terekkel. A Pályának és a hozzá tartozó létesítményeknek reprezentálnia kell a magyar élsportban betöltött vezető szerepét, a sportág szellemiségét.”

Azt ígérik, az „evezősközpont nem csak XXI. századi evezősverseny-helyszín lesz, de sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a közelben épülő 12 ezer férőhelyes Diákváros lakóinak és Budapest lakosságának.

A Dunai Evezős Központot a sportolók mellett a lakossági is használhatja majd

éppúgy, mint a Fejlesztési Programban megvalósuló új városrész többi létesítményét.”