Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vicc, miért fogtak fegyvert Ving Rhames-re a rendőrök saját otthonában

Vicc, miért fogtak fegyvert Ving Rhames-re a rendőrök saját otthonában

Amerikában sem ismeretlen jelenség a házmester tempó. Csak veszélyesebb játék, mint nálunk.

A Mission Impossible sztárja egy pénteki showműsorban idézte fel a történteket. Azt állította, kaliforniai rendőrök fegyvert fogtak rá saját, santa monica-i házában, miután az egyik szomszédja kihívta őket azzal, hogy

egy nagydarab fekete férfi betört az épületbe.

Rhames elmondta, hogy az egyenruhások az ajtaján kopogtattak, és mikor kinyitotta az ajtót, rászegezték a 9 milliméteres pisztolyukat.

A két évvel ezelőtt történt incidens csak akkor oldódott meg, mikor az egyik tiszt felismerte Rhames-t. Nem a filmekből, hanem a kosárpályáról, a fiaik ugyanis egy ligában pattogtatták a labdát.

A járőrök végül átkísérték a színészt a szomszédhoz és bemutatták neki. Rhames a fenyegetéstől nem, csak attól ijedt meg, hogy sokkal rosszabbul is végződhetett volna az akció.

Mi lett volna, ha a fiam nyit ajtót és egy videojáték-vezérlő van a kezében, amelyet fegyvernek hisznek? Mint Trayvonnál, akinél egy zacskó Skittles csoki volt

– emlékeztetett a színész egy 2012-es floridai esetre: Trayvon Martint Floridában lőtte agyon egy polgárőr.

A rendőrség egyébként megerősítette Rhames szavait. Azt nem tudták biztosra mondani, hogy fegyvert szegeztek volna a színészre, de közölték: mivel a betörések gyakran vesznek erőszakos fordulatot, ez nem szokatlan eljárás hasonló esetben. Hozzátették, hogy 2017-ben programot indítottak a körzetben, amivel a szomszédokat bemutatják és közelebb hozzák egymáshoz.

Rhames amiatt idézte fel a sztorit, mert a közösségi médiában egyre több eset látott napvilágot az utóbbi hetekben arról, hogy az Egyesült Államokban afroamerikai emberekre hívják rá a rendőröket teljesen indokolatlanul. Nemrég például egy parkban barbecue-zó családot füleltek le a járőrök, illetve egy túlbuzgó feljelentő miatt egy kislányt is igazoltattak, aki palackos vizet szeretett volna árulni az utcán.

(ABC News)