Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Agyonlőtték a szerb diktátor ügyvédjét

Agyonlőtték a szerb diktátor ügyvédjét

Agyonlőtték ismeretlen tettesek szombaton Belgrádban az otthona előtt Slobodan Milosevic néhai szerb elnök volt ügyvédjét – adta hírül nyilatkozatban a szerb belügyminisztérium. Az 57 éves Dragoslav Ognjanoviccsal a gyilkosság módjából ítélve bűnözők végezhettek. A férfival volt 26 éves fia, akit szintén lövés ért, bár csak a jobb karján.

Ognjanovic, aki a 2000-es évek elején Milosevicet védte háborús bűnök vádjával szemben nemzetközi bíróságon, és idővel Szerbia néhány hírhedt alvilági vezetőjének védőügyvédje volt. A tragédia illik abba a folyamatba, amelyben az utóbbi két évben a szerb és a montenegrói szervezett bűnözés több emberét is meggyilkolták Belgrádban. A rendőrség szerint kábítószerpiaci háború zajlik. motivált.

Az egykori szerd diktátor, Slobodan Milosevic 2000-ben bukott meg, nemzetközi pere 2002-ben kezdődött, hatvan vádpontban folyt ellene eljárás, egyebek mellett népirtással, emberiesség elleni elkövetett bűncselekményekkel és etnikai tisztogatással vádolták. 90-es évek balkáni háborúinak egyik főszereplője volt, ám ügyében ítélet végül nem született, mert 2006-ban meghalt. (MTI)