Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
168 Óra: tanárok mondanak fel az igazgató miatt, akit kirúgtak, mert megsértette a NER-t

A 168 Óra birtokába került a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola tanévzáró értekezletén készült hangfelvétel. A tantestület június 29-én tartotta évzáró értekezletét, nem sokkal azután, hogy az iskolát üzemeltető Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum főigazgatója, Horváth Béla felmentette vezetői tisztségéből az iskola igazgatóját, Kovács Leventét, és közalkalmazotti munkaviszonyát is megszüntette arra hivatkozva, hogy megsértette a NER-t. Közös megegyezéssel, Kovács Levente kezdeményezésére, ahogy a centrum ezt közleményben tudatta.

A hangfelvételen azonban teljesen más hangzott el – írja a 168 Óra. Az értekezlet érezhetően zaklatott hangulatban zajlott, több tanár sírás közeli állapotban szólalt fel, volt, aki kiabálva. Az oktatók többször is arra kérték Horváth Bélát, hogy indokolja meg, miért mentette fel az iskola vezetőségét, és kifogásolták, hogy nem hangzottak el konkrétumok.

A lap úgy tudja, az értekezletet követően nyolc tanár már biztosan beadta felmondását, és többen aktívan állást keresnek, most tehát legalább 18 fő hiányzik a tantestületből a szeptemberi iskolakezdéshez. Mindenki, akivel beszéltek, kizárólag a vezetőváltás miatt döntött a felmondás mellett.