Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Új amerikai egyetem érkezik Budapestre, Szijjártó szerint ez fontos Magyarországnak

Új amerikai egyetem érkezik Budapestre, Szijjártó szerint ez fontos Magyarországnak

Az indianai Notre Dame Egyetem indíthat képzéseket 2019 szeptemberétől a magyar fővárosban. Vegyészmérnöki, építőmérnöki és mechatronikai szakok lesznek elérhetők. A bejelentésen Szijjártó Péter külügyminiszter a kormály CEU-val folytatott harca miatt különösen vicces módon azt mondta, “Magyarországnak az az érdeke, hogy a magyar felsőoktatási intézmények világszínvonalat képviselő külföldi egyetemekkel építsenek ki együttműködést”. A Notre Dame Egyetemmel amúgy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem működik együtt már évtizedek óta.

Ahhoz, hogy az egyetemek együttműködése újabb szintre léphessen, és a Notre Dame Egyetem elindíthassa képzéseit Budapesten, az új felsőoktatási törvény értelmében államközi megállapodást kellett kötni, amelyet Eric Holcomb indianai kormányzóval aláírtak – magyarázta Szijjártó, aki szerint a megállapodás “önmagán túlmutató jelentőséggel rendelkezik”, mivel ezzel az egész magyar felsőoktatási rendszer erősödik.

Szerinte a külföldi befektetői közösség számára jó ajánlólevél lesz, hogy a Notre Dame Egyetem műszaki képzéseket indít Budapesten. Mindettől az ország versenyképességének növekedése és a befektetői közösség Magyarországról alkotott véleményének további javulása várható – tette hozzá.

(via MTI)