Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lezavartak egy fogyatékkal élő tinédzsert az Emirates gépéről

Lezavartak egy fogyatékkal élő tinédzsert az Emirates gépéről

Egy fogyatékkal élő tinédzsernek és a családjának le kellett szállnia az Emirates járatáról szerdán, azért mert a fiú epilepsziás, annak ellenére, hogy orvosi igazolása volt arról, hogy repülhet. A fiú családjával Dubajból utazott volna Franciaországba, a repülő személyzete látni akarta az fiú orvosi igazolását. A szülők elmondták Emiratesnek, az utazás minden lépésénél, hogy Eli epilepsziás (és autista), de mikor olyan ülést kértek, ami mellett van egy üres ülés, arra az esetre, ha rohama lenne, akkor hirtelen látni akarták az orvosi igazolást – mondta a történtekről Isabelle Kumar.

Megmutatta, és felhívta a család orvosát Franciaországban, hogy erősítse meg, hogy Eli repülhet, de a légi utaskísérők megtagadták, hogy beszéljenek vele. Azt mondták, hogy az igazolást a földi személyzetnek kellett volna bemutatni, ezután leparancsolták a családot a repülőről. Miután leszállították őket a repülőről a légitársaság személyzete elismerte a családnak, hogy Eli repülhetett volna, de nem engedték meg nekik, hogy visszaszálljanak a gépre. Végül Genfen keresztül tudtak csak hazarepülni.

“Az ilyen helyzetek általában nehezen értékelhetők a személyzet számára, azt választották, hogy úgy cselekszenek, ami a legjobb az utasaink biztonsága szempontjából, és az orvosi csapatunk tanácsa szerint is. Ügyfélszolgálatunk kapcsolatba lépett a családdal, és felajánlott nekik ingyenes szállodát, amíg nem utazhatnak tovább, és feltették őket egy másik, július 26-án induló járatra” – közölte az Emirates az esetről.

(via Euronews)