Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyilvánossá tették a beszélgetést Trump és ügyvédje között

Nyilvánossá tették a beszélgetést Trump és ügyvédje között

Napvilágra került az a felvétel, amelyen Donald Trump és korábbi ügyvédje, Michael Cohen beszélgetése hallható két hónappal az amerikai elnökválasztások előtt. A nem túl jó minőségű hangfelvételen Trump és ügyvédje azon tanakodik, hogyan is vásárolják meg az azóta elnökké választott üzletember volt szeretője, Karen McDougal hallgatását. A felvételeket a CNN hozta nyilvánosságra, amelyhez Cohen ügyvédje, Lanny Davis juttatta el a rögzített beszélgetést. Trump eddig hevesen tagadta, hogy akár egyszer is lefeküdt volna McDougallal, aki viszont egy interjúban elmondta, hogy több hónapon át volt romantikus viszonya az elnökkel, miután annak legkisebb fia megszületett.

A néhány perces felvételből kiderül, hogy Trump szerette volna megszerezni a volt Playboy-modell, McDougal beszámolójának kizárólagos jogait. Cohen azt javasolta, hogy törvényes keretek között bonyolítsák le az ügyet, míg Trump inkább készpénzzel fizetett volna a nőnek, akivel – többek között – megcsalta feleségét, Melaniát. (Az ügy pikantériája, hogy egy olyan fotó is előkerült néhány hónappal ezelőtt, amelyen a két hölgy egyszerre látható Trump társaságában.) A volt ügyvéd a beszélgetés során azt próbálja megértetni az üzletemberrel, hogy céget kellene alapítani, hogy ahhoz kerüljenek a történet közlésének jogai, de Trump erre „casht”, vagyis készpénzt javasol.

Trump jelenlegi ügyvédje, Rudy Giuliani – New York volt polgármestere – ennek ellenére állítja: a szövegkörnyezetből egyáltalán nem egyértelmű, hogy az elnök készpénzzel akart volna fizetni. Hangsúlyozta: Trump „nem követett el törvényellenes cselekedetet”. Idén májusig Cohen volt Trump kényes ügyeinek intézője, de amióta előrehaladt a nyomozás Trump viselt dolgaival kapcsolatban – mint ismert: az elnökválasztásokat megelőző orosz befolyási kísérletek nyomán, Robert Mueller különleges ügyész vezetésével bő másfél éve vizsgálat zajlik Trumppal és csapatával szemben –, az elnök volt embere egyre inkább hajlandónak tűnik a hatóságokkal való együttműködésre.

Borítókép forrása: MTI/EPA/Shawn Thew