Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szenténekkel segítette az újraélesztést egy józsefvárosi pap

Szenténekkel segítette az újraélesztést egy józsefvárosi pap

Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját – közölte a Facebookon az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Hozzátették, egy nő esett össze, aki nem vett levegőt. A kiérkező bajtársak,gyors vizsgálat után azonnal megkezdték a beteg újraélesztését.

Az összeszokott mentőegység tagjai bár a mentő hivatást gyakorolják jó pár éve, ami az ellátás közben történt még őket is meglepte. Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről.

A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján.

A mentőorvos a lélegeztetést végezte, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, a tiszteletes pedig hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve.

Mint a Facebookon írják, bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben.

A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért.

Az újraélesztést követően bajtársaink végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.

A borítókép illusztráció Fotó: Veres Viktor