Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Marco Rossi belengette, hogy Dzsudzsák kimaradhat a válogatottból

Marco Rossi belengette, hogy Dzsudzsák kimaradhat a válogatottból

Beköltözött Telkibe, az MLSZ edzőközpontjába Marco Rossi és rögtön adott egy interjút a kormánylapnak, a Magyar Időknek. Az olasz beleállt az interjúba és a propagandalapban meglepő őszinteséggel beszélt egy-két dologról.

“Az a baj, hogy azok a fiatalok, akik az elmúlt hónapokban bekerültek a keretbe, nem igazán bizonyították, hogy ott lenne a helyük, hogy ki tudnák szorítani az öregeket, miközben a rutinos válogatottak közül többen is arról győzték meg a szemlélőt, hogy pályafutásuk leszálló ágába kerültek.”

Ezt mondta például annak kapcsán, hogy a válogatott fiatalítása, átalakítása vagy az eredményesség – vagyis a 2020-as részben hazai rendezésű Eb-re való kijutás – lesz-e a célja.

Aki pedig nem játszik, azt nem tudom figyelembe venni

– ezt pedig arról mondta, hogy kik azok, akiknek jelenleg nincsen biztos helyük a válogatott keretében. És köztük a volt honvédos, a spanyol Oviedóban átadólistára került Hidi Patrik (akit a kedvenc kispesti játékosának nevezett), valamint az osztrák bajnok Salzburg és annak fiókcsapata, a Liefering között félúton lévő Szoboszlai Dominik mellett megemlítette Dzsudzsák Balázst is.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Rossi mondott még egy olyat is, ami szokatlanul hatott a Magyar Időkben, arra a kérdésre, hogy miért választotta Gera Zoltán segítői egyikének.

Szerény, alázatos sportember, már-már fájdalmasan őszinte. Márpedig nekem ilyen segítőkre van szükségem, nem olyanokra, akik mindig azt mondják, amit az ember hallani akar. Számomra nem probléma, ha a játékosomnak vagy a szakmai stáb valamelyik tagjának nem ugyanaz az elképzelése a futballról, mint nekem. Legfeljebb megpróbálom meggyőzni arról, hogy nekem van igazam. De ha látom rajta, hogy nem hisz nekem, mégis úgy tesz, mintha hinne – az a legrosszabb.