Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Börtönben zárnák a 15 éves lányt, csak mert elvetette az erőszaktevő bátyjától fogant gyermekét

Börtönben zárnák a 15 éves lányt, csak mert elvetette az erőszaktevő bátyjától fogant gyermekét

Az indonéziai bíróságtól származó információk szerint hat hónap börtönre ítélnék azt a lányt, aki elvette a bátyjától nemi erőszakból fogant magzatát. 

Az áldozat 17 éves bátyja rendszeresen, az elmúlt évben legalább nyolcszor megerőszakolta húgát, aminek az eredménye az lett, hogy a fiatal lány várandós lett. Miután a szomszédok megtalálták a halott magzatot, értesítették a rendőrséget, akik gyorsan szóra bírták az áldozat tinédzsert.

Az ítélet eredetileg egy év lett volna, de csökkentették hat hónapra. Az áldozat jelenleg háziőrizetben van. Az erőszaktevőt viszont várhatóan legalább hét évre ítéli majd a bíróság. Büntetésüket kiskorúak nevelőintézetében kell letölteniük, ahol olyan oktatásban részesülnek majd, ami a későbbiekben segít nekik visszailleszkedni a társadalomba.

Az édesany szerepét ebben a végletekig felháborító történetben még vizsgálják.

Maidina Rahmawati emberjogi szakértő szerint a kislányt egyáltalán nem kellene semmilyen büntetéssel sújtani, annak ellenére sem, hogy az országban súlyos bűnnek számít az abortusz. Kijelentését azzal támasztja alá a szakértő, hogy a a 15 éves lány itt minden szempontból áldozat. Szerinte – az esetek komplexitása miatta – a nemi erőszak miatt teherbe esett, abortuszt akaró, vagy azon áteső nők helyzetét különösen mély részletességgel kell megvizsgálnia a bíróságnak.

Maidina Rahmawati az esettel kapcsolatban a CNN-nek elmondta, a bíróság egyáltalán nem fordított kellő figyelmet arra, hogy behatóbban vizsgálja meg a 15 éves lánnyal történteket.

Borítóképünk csak illusztráció.