Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Végig lopta Dél-Európa szállodáit a 38 éves Attila

Végig lopta Dél-Európa szállodáit a 38 éves Attila

A nyomozás adatai szerint a 38 éves Sz. Attila 2015. június 3-án az esti órákban bement a horvátországi Porecben található egyik szállodába, ahonnan ékszereket és készpénzt lopott el. A férfi nyolc hotelszoba ajtaját feltörte, majd a szobákban lévő széfeket „mesterkód” számkombinációval kinyitotta. Másnap Sz. Attila egy másik horvát városba, Opatijába utazott, ahol

hat szállodaszoba nyitókártyáját szerezte meg, és az előző napi módszerrel szintén ékszereket és készpénzt vitt el a széfekből.

A police.hu beszámolója szerint a bűncselekmény után a helyi hatóságok látóterébe került Sz. Attila, aki a rendőrök elől menekülve hátrahagyta autóját, benne az ellopott értékekkel, valamint személyi igazolványával. A horvát nyomozók az autó átvizsgálását követően azonosították az elkövetőt, majd a büntetőeljárást átadták a magyar hatóságoknak.

A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága a nyomozás során megállapította, hogy Sz. Attilát Spanyolországban elfogták, mivel horvátországi útját követően spanyol szállodákban is követett el lopásokat. Sz. Attilát 2017 novemberében szállították Magyarországra. Az újpesti nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás miatt.​

Borítókép fotó: AFP/Europress