Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Varga-Damm hazament, mert nem látja értelmét Orbán ajtaja előtt ülni

Varga-Damm hazament, mert nem látja értelmét Orbán ajtaja előtt ülni

Varga-Damm Andrea még július 14-én írt egy levelet Orbán Viktornak, arra kérte a magyar miniszterelnököt, hogy mielőbb hívja össze az Országgyűlést a devizahiteles végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztésének érdekében. A Jobbik országgyűlési képviselője azóta sem kapott választ, ezért pénteken úgy döntött, leül Orbán irodája elé, és ott várja meg az esetleges reakciót.

Varga-Damm kitartó volt, még az éjszakát is parlamentben töltötte, szombat reggel viszont azt írta a Magyar Narancs, hogy a képviselő távozott, hogy az irodájában várja a választ. Szintén a Narancs közölte, hogy Varga-Damm dél után valamivel visszatért, ezt a képviselő egy fotóval is alátámasztotta.

Azóta sikerült összefutnia a miniszterelnökkel, de csak annyi biztos, hogy köszönésig eljutottak és Orbán vasárnap is beugrott a Parlamentbe, egyébként nem reagált a jobbikos levelére és akciójára sem – írja az Index.

Ma végül Varga-Damm az országház előtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az akciót “felfüggeszti”, mert

nincs értelme olyan szituációkat fenntartani, amiből azt látjuk, hogy nincs eredmény.

Ki fog dolgozni két törvényjavaslatot, az egyik arról szólna, hogy a ház elnöke rendkívüli parlamenti ülést hívjon össze, ahol a képviselők megszavazzák a végrehajtási törvény módosításával a kilakoltatások felfüggesztését, a másikban az ápolási díjak ügyében országgyűlési határozat meghozatalát kezdeményezi.