Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kóborkutyának nézte a díjnyertes yorkit a tini Nagyréven, lelőtte

Kóborkutyának nézte a díjnyertes yorkit a tini Nagyréven, lelőtte

Könnyeivel küszködve mesélte el a baon.hu-nak egy nő, hogy a yorki kiskutyájukat egy 16 éves fiú agyonlőtte pénteken reggel Nagyréven.

A kecskeméti család horgászni utazott a hosszú hétvégére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre. A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott pénteken reggel, amíg az anyuka néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik kutyus eltűnt.

“Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre”, mesélte az anyuka.

A nő azt is elmondta, hogy a fiú, bár először mindent tagadott, később beismerte tettét a rendőröknek. A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában.

A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől az azonnal elpusztult.

Nico egy fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert, rendszeresen kutyakozmetikushoz hordták gazdái.

Az üggyel kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban a kiskorú elkövetőt a rendőrök elfogták, ellene eljárást indítottak. Tettéért akár három évet is kaphat, jegyzi meg a portál.

Borítókép illusztráció/Fotó: Pexels