Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Összeállt a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábja

Összeállt a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábja

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya megnevezte a szakmai stábjának tagjait.

Az új szakvezető egy klasszikus másodedzővel, az olasz Cosimo Inguscióval dolgozik majd együtt, de videóelemzőként segíti majd a munkáját honfitársa, Giovanni Costantino, illetve a júniusban visszavonult, 97-szeres válogatott Gera Zoltán is. Rossi azért döntött a Fradi volt középpályása mellett, mert, ahogy fogalmazott, “nyugalma, tapasztalata és alázata nagy segítséget jelentett a mindenkori szövetségi kapitány számára”.

„Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát” – nyilatkozta Gera.

Az olasz kapitány a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik majd be a kispadon.

„Nagyon sokat kell majd beszélnünk egymással, miközben azon dolgoznunk, hogy minél hamarabb arcot, identitást adjunk a csapatnak. Szeretném a játékosokon ugyanazt az önbizalmat, ugyanazt a testbeszédet látni, amit a 2016-os Eb-n és utána láttam rajtuk. A legfontosabb, hogy ezt az önbizalmat visszaadjuk nekik” – mondta a korábban a Budapest Honvéddal magyar bajnoki címet szerző Rossi.

A válogatott körül több olasz szakember is dolgozik majd, a kapusedző Enrico Limone lesz, erőnléti edzőként honfitársa, Luigi Febbrari segíti majd Marco Rossi munkáját. Továbbra is négy fizioterapeuta gondoskodik a rehabilitációról, a csapatorvos pedig ezután is Szilas Ádám lesz. A csapatmenedzser Tömő Attila marad, és Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke is folytatja munkáját.

Az MLSZ június 19-én jelentette be, hogy Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst. Az új szakvezető 2020 nyaráig szóló szerződést kötött, legfontosabb célja az lesz, hogy a válogatottat kijuttassa a 2020-as Európa-bajnokságra, amelynek három csoportmérkőzését és egy nyolcaddöntőjét Budapesten rendezik.

Az olasz kapitány, aki két napja búcsúzott el a dunaszerdahelyi DAC-tól, már pénteken elkezdte az átalakítást, elküldte a korábban Bernd Storck mellett másodedzőként dolgozó Szélesi Zoltánt, aki az előző szövetségi kapitány, Georges Leekens előtt két meccsen is irányította a nemzeti csapatot.