Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Németh Szilárd szerint az egész Honvédség büszke rá, hogy vannak olyan jók, mint a Ryanair

Németh Szilárd szerint az egész Honvédség büszke rá, hogy vannak olyan jók, mint a Ryanair

Nem kormánygéppel, hanem hadrendbe állított katonai géppel ment Orbán Viktor és kísérete Izraelbe – mondta Németh Szilárd honvédelmi államtitkár az EchoTv-ben. “Én személyesen és a teljes vezérkar, a honvédség is büszke arra, hogy Magyarország miniszterelnökét, kormányát, államfőjét

képesek vagyunk kiszolgálni, és olyan szinten eljuttatni külföldi úticélokra, mint bármely más külföldi légitársaság.”

Szerinte semmi rendkívüli nincs abban, hogy egy kormányfő katonai géppel repül, ez korábban is előfordult itthon, illetve külföldön is van rá példa. Németh azt mondta, az utat kifizetik a honvédségnek – majd egyetértésre jutottak a műsorvezetővel abban, hogy így legalább nem kerül külföldi céghez a pénz -, amely még olcsóbban is “meg tudja számítani.”

Hogy pontosan mennyiért vitték Orbánékat, azt nem árulta el Németh.

“Adatokat nem szolgáltatunk ki, hiszen ezek nem kormánygépek, hanem a honvédség hadrendjébe állított gépek,

és ilyenkor az a szokás a világon mindenütt, hogy ezeket az adatokat nem közlik.” Ha nincsenek katonai, egészségügyi vagy polgári feladatok, “akkor mindig el fogjuk látni a kormányfő, a kormánytagok és az államfő szállítását” – zárta a témát Németh.

(EchoTV via hvg.hu)