Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Népszava: Simicska Amerikába küldi fiát, és videóra mondta fel Orbánnal közös ügyeiket

Népszava: Simicska Amerikába küldi fiát, és videóra mondta fel Orbánnal közös ügyeiket

A Népszava szerint az ellenzék bukott választásai után minden érdekeltségét bezáratott vagy eladott Simicska Lajos már az USA-ba küldte 26 éves fiát, Simicska Ádámot, hogy készítse elő a terepet többek közt neki. Az újság szerint az egykor a Fidesz egyik leghatalmasabb emberének számító oligarcha kiadta fiának, hogy egy év alatt tanuljon meg annyira angolul, hogy felvegyék valamelyik egyetemre.

“Lajos tényleg hitt a kormányváltás lehetőségében, de rá kellett jönnünk, hogy bármennyi energiát belefektethet ebbe, azt a politikai munkát nem tudja elvégezni az ellenzék helyett, ami ehhez kell”- magyarázta kapituláció okait a Népszava egyik forrása, aki szerint Simicska már elhiszi, hogy Orbán hatalmon maradhat 2030-ig.

De nem csak családilag tenné át a székhelyét a jelenleg Veszprémben élő Simicska: több, korábban kulcspozíciót betöltő embere is követheti. Faragó Csabának és Fonyó Károlynak már régóta vannak tengerentúli érdekeltségei, a hírek szerint előbbi már be sem jár a papíron még általa vezetett HírTV-be.

Simicska egy meg nem nevezett munkatársa azt állítja, teljesen bebiztosította magát Orbán egykori bizalmasa, és videóra vett egy hosszabb monológot, amin Orbánnal közös ügyeikről beszél, és több példányban letétbe helyezte arra az esetre, ha vele bármi történne. “Lajos arról is gondoskodott, hogy ebből többen is részleteket lássanak, így a másik oldalon is tisztában lehetnek vele, mivel járna, ha ez kikerülne” – fogalmazott rejtélyesen.