Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Letáborozott Orbán Viktor irodája elé Varga-Damm Andrea

Letáborozott Orbán Viktor irodája elé Varga-Damm Andrea

A jobbikos képviselő a devizahitelesek kilakoltatásának leállítását és az ápolási díj minimálbér szintjére emelését kérte, de még csak nem is reagáltak a levelére. Házhoz, pontosabban ajtóhoz ment hát a válaszért.

Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő pénteken „sátrat vert” a miniszterelnök szobája előtt.

– Nem ülősztrájkolok. Csak ülök és várom, hogy beengedjenek, vagy mondjanak valamit – mondta a Zoom.hu kérdésére, majd hozzátette: van nála víz meg némi élelem, és amúgy is bírja az éhezést.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a munkaidő végén a parlamenti őrség egyszerűen kikíséri az épületből és hazaküldi, azt felelte:

– Képviselő vagyok, ezért engem nem vezethetnek ki a házból csak úgy.

Varga-Damm azért akar beszélni a miniszterelnökkel, mert július 14-i levelére semmiféle választ nem kapott Orbán Viktortól, de mástól se a kormányból.

– Egyfelől azt kértem a miniszterelnök úrtól, hogy a devizahiteles végrehajtások és kilakoltatások felfüggesztése érdekében kezdeményezze az Országgyűlés mielőbbi összehívását. Másfelől azt, hogy az július 19-ig a Pénzügyminiszter dolgozza ki az ápolási díjnak a minimálbér szintjére emelését.

Nem kapott választ. Egyáltalán nem is reagáltak a kéréseire.

– Elhatároztam, hogy a miniszterelnök parlamenti irodája elé leülök és megvárom a választ. Van időm arra. Úgy tudom, a miniszterelnök úr is az irodájában van, megvárom, ha ezen múlik – mondta Varga-Damm Andrea.

Borítókép forrása: MTI / Máthé Zoltán