Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Garancsihoz került a Dürer Kert és Budapest egyik legértékesebb telke is

Garancsihoz került a Dürer Kert és Budapest egyik legértékesebb telke is

Elszámolási folyamatba csomagolva Orbán Viktor körének érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan, ahol jelenleg a Dürer Kert és több próbaterem is működik – írja a 24.hu. A 36,8 ezer négyzetméteres területet Garancsi István, illetve a Közép-európai I. Magántőkealap húzta be. Előbbit talán nem kell bemutatni, a Fidesz egyik kedvenc üzeltemberéről van szó, a tőkealapról pedig annyit tudni, hogy Mészáros Lőrinc egyik ügyintézője, Csík Zoltán is hozzájárult a létrehozásához. Egy 2017. szeptember 12-ei alapító okirat szerint már az Equilor brókercég két vezetője, Szécsényi Bálint és Gereben András a tulajdonosa, előbbi például Tiborcz Istvánnal mozog egy társaságban.

Az új tulajdonosok megjelenése drasztikusan rontott az Ajtósi Dürer sori épületek bérlőinek helyzetén: új szerződések alapján 30 napos felmondási idővel bármikor utcára tehetik őket. Ez attól is függhet, mikor megy le a Liget Projekt, hiszen a Városliget szomszédságában lévő ingatlan pont megfelelő lehet egy luxusszálloda felépítéséhez.