Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csintalan a titkos Simicska-videóról: „A faszom kivan az ilyen baromságokkal”

Csintalan a titkos Simicska-videóról: „A faszom kivan az ilyen baromságokkal”

Egy titokzatos „videóvallomás” lehet Simicska Lajos végső ütőkártyája Orbán Viktorral szemben – olvasható a Népszavában, amely sorra veszi az üzletember április 8-a óta megtett, vélt/valós lépéseit.

Az információ nyomán a Zoom.hu felhívta a Simicska belső köreihez tartozó, sőt, az üzletemberrel baráti viszonyban lévő, jelenleg a Hír TV-n a Tantusz című műsort vezető Csintalan Sándort, kommentálná-e a Népszava állítását. A válasz – amelynek közléséhez a korábbi MSZP-politikus hozzájárult – a következő volt:

„A faszom kivan az ilyen baromságokkal; jobb lenne, ha a Népszava inkább a Puch Laci faszával szórakozna, esetleg azzal, hová rakták be neki” – utalva arra, hogy a patinás újság mostanság bőségesen kap állami hirdetéseket. (Puch az újság tulajdonosa, korábbi MSZP-pénztárnok, jelenleg is aktív háttérember.)

Csintalan hozzátette:

„A korrupt rendszerrel kellene foglalkozni meg azzal, hogy kirabolják az országot. Ja, és hogy az alapkérdésre is válaszoljak: ahogyan atombombák sem voltak az április nyolcadiki választás előtt, úgy titkos videók sincsenek.

Ezeket a dolgokat az ujjukból szopják a kollégák vagy olyanok mondják nekik, akiknek fogalmuk sincs semmiről, de a totális zavarkeltésben érdekeltek. Ne hülyéskedjünk már!”

Csintalan hozzátette: „Természetesen szurkolok a Népszavának, hogy életben maradjon; a legrégebbi, szociáldemokrata gyökerű újságról van szó, vagyis ez alapvetés.”

Simicska Amerikába menekül

Mint írtuk, a Népszava szerint az ellenzék bukott választásai után minden érdekeltségét bezárató vagy eladó Simicska Lajos már az USA-ba küldte 26 éves fiát, Simicska Ádámot, hogy készítse elő a terepet többek közt neki. Az újság szerint az egykor a Fidesz egyik leghatalmasabb emberének számító oligarcha kiadta fiának, hogy egy év alatt tanuljon meg annyira angolul, hogy felvegyék valamelyik egyetemre.

De nem csak családilag tenné át a székhelyét a jelenleg Veszprémben élő Simicska: több, korábban kulcspozíciót betöltő embere is követheti. Faragó Csabának és Fonyó Károlynak már régóta vannak tengerentúli érdekeltségei, a lap szerint előbbi már be sem jár a papíron még általa vezetett Hír TV-be. Frissítés: lapunkat a HírTv-ből úgy informálták, hogy Faragó még bejár, de azt nem tudni, mit csinál.

Borítófotó: Csintalan Sándor. MTI Fotó: Kovács Tamás