Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szél Bernadett: Visszavonulok gondolkodni

Szél Bernadett: Visszavonulok gondolkodni

Visszavonul gondolkozni Szél Bernadett, az LMP társelnöke, akit három évre eltiltott párttisztségek viselésétől a párt etikai bizottsága.

„A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom” – írta az Azonnali.hu-hoz eljuttatott közleményben.

Mint írta, a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell hoznia. Mint a 24.hu alapján mi is beszámoltunk róla, Szélt az LMP etikai bizottsága három évre eltiltotta minden párttisztségtől, miután a kongresszus és politikai tanácsának határozatával ellentétben választókerületi visszalépésekről tárgyalt.

Az eltiltás ellenére Szélnek mégsem kell lemondania a posztjáról, közleménye szerint ő is csak az éjjel kapta meg a bizottságának döntését. még maga is értelmezni próbálja annak tartalmát.

„Mindenesetre már most látszik, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom. Ehhez nyolc év megállás nélküli küzdelem után időre van szükségem.”

Szél azt is írta: megfontolt döntést fog hozni, és amint megvan, a nyilvánossághoz fog fordulni. Az azonnali az ügyben szeretett volna további kérdéseket feltenni Szél Bernadettnek – hiszen közleménye könnyen értelmezhető úgy, hogy fontolgatja lemondását a társelnöki posztról – ám csak az asszisztensét értük utol, aki jelezte: a politikus nincsen telefonközelben.

Az ügyben mi is megszólaltattunk egykori és mostani LMP-s politikusokat.

(via Azonnali.hu)

Borítókép: MTI Fotó: Soós Lajos