Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sorozatban hekkelik meg Mészáros Lőrinc lapjának bejáratát

Sorozatban hekkelik meg Mészáros Lőrinc lapjának bejáratát

A pécsi Fidesz-közeli média ellen tiltakozók hagyományt teremtettek, sorozatban ötödször üzentek a Mészáros Lőrinc-féle megyei napilapnak.

Még május elején tüntettek a civilek – a magát migránsnak tituláló Pécsen élő holland Simon Wintermans vezetésével – a városi tulajdonú hetilap, a Pécsi Hírek ellen, de már akkor kapott jócskán a felszólalóktól a Mediaworks-kiadású Dunántúli Napló is a választási kampányban sorozatban érkező lejárató anyagok, továbbá a migránsozós és cigányozós cikkek miatt. Amikor a Pécsi Híreket beborították a városháza ajtajába, ott jócskán akadt a Naplóból is.

Időközben a Pécsi Hírek nyomtatott kiadása meg is szűnt (vagy csak szünetel, ezt nem hajlandó a városháza elárulni), ami győzelemként is értékelhetnének a tiltakozók, de a várost sújtó pénzhiány az oka, hogy a hetilapot már nem nyomtatják. A Dunántúli Naplónál nincs sok változás a választás óta, a kötelező migránsozás, kulturkampfos írások, Mellározás, illetve a kormány dicsérete továbbra is a fő csapásirány az újságban. Erre reagálnak a civilek és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a maguk módján: a szerkesztőség bejárata előtti úttesten üzennek a lap dolgozóinak.

Első körben június közepén festették fel az úttestre Simon Wintermans vezetésével, hogy Vitéz Dunántúli Szégyen és Gyalázat. Mindezzel egy a megyei napilapokban megjelent Horthy Miklóst dicsőítő cikkre kívántak reagálni. A munkálatokról a Szabadpécs élőzött:

A feliratot másnapra el is tüntették, de kisvártatva megjelent egy újabb felirat:

A szégyen nem lemosható!

Június végén a Srácok tényleg nem! felfestés volt olvasható, stílszerűen narancssárgával fújva:

Majd miután azt is levakarták, a

Mondom!

került fel.

Aktuálisan – szerdán – már a Baszki! szót nyomták fel a Napló épülete elé, megspékelve egy Kivándorlást Támogató Szervezet matricával.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárttól a Zoom.hu megtudta, hogy a világhírű Basky nevű művész járt suttyomban a megyei napilap épülete előtt és ő hagyta ott a kéznyomát. Azt is megtudtuk: a pécsi kormánypárt-közeli média még számíthat további akciókra.