Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Puch László tanácsadó cége árat emelt az MSZP-nek

Puch László tanácsadó cége árat emelt az MSZP-nek

41,9 millió forint értékben kötött tanácsadói szerződést a Sapienza Kft.-vel az MSZP képviselőcsoportja – írja a 24.hu, az Országgyűlés honlapján elérhető nyilvános adatokra hivatkozva. A szerződésből kiderül, hogy a tavalyi havi 4 milliós díj, idén havi 6 millióra emelkedik, a megbízásra egyébként nem írtak ki nyílt közbeszerzést. A Sapienza Kft. a szocialista frakció alapműködéséhez szükséges tanácsadói feladatokat lát el, tanulmányokat elemzéseket készít június 1-jétől az év végéig.

A Sapienza Kft. az Opten adatai szerint Puch László és Simon Dénes osztrák cége, ami a Horizont Handels und Industrie AG tulajdona. A lap szerint ez ugyanaz a cég, amivel Puch László, a szocialista párt korábbi pénztárnoka megvásárolta a Népszavát és a Geomedia portfólióját: a Vasárnapi Híreket, a Szabad Földet és a magazinokat.

A szerződést az MSZP részéről Tóth Bertalan frakcióvezető-pártelnök, a vállalkozás részéről Török Ottó írta alá.