Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Juncker: Az egészségügyi problémáim egyedül rám tartoznak

Juncker: Az egészségügyi problémáim egyedül rám tartoznak

Az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert szerdán riporterek arról kérdezték, valóban részeg volt-e a múlt heti NATO-csúcs utáni gálavacsorán, amint azt egy azóta egy elhíresült videó sugallta – írja a Eeuronews.com.

Jean-Claude Juncker stumbles and is helped by leaders at NATO gala – Daily Mail

The European Commission President was attending a dinner at the NATO summit in Brussels attended by US President Donald Trump and a number of other world leaders. Juncker was stumbling and swaying to the extent that the presidents of Finland and Ukraine, among others, had to help keep the 63-year-old upright.

Juncker tagadta a vádakat és több tiszteletet kért, majd arról beszélt, bizonytalan mozgása annak köszönhető, hogy akut fájdalommal küzd a lábában, melyet az isiásza okoz. A videó az elnököt a családi fotó készítése előtt mutatja, amint megpróbál fellépni a pódiumra, de elveszíti egyensúlyát és csak más vezető politikusok, többek között a holland miniszterelnök segítségével tud állva maradni.

„Az egészségügyi problémáim egyedül rám tartoznak”

– tette hozz. Szerinte lenyűgöző, mennyi ember érdeklődik egészségi állapota iránt. Hozzátette, fontosabb dolgokra is koncentrálhatnának, mint az ő egészsége, több tiszteletet kért. Juncker botorkálását már korábban is megkérdőjelezték riporterek, amit a bizottság szóvivője ízléstelennek és nevezett.

„Szerintem több mint ízléstelen, hogy egyes sajtótermékek az elnök fájdalmait kihasználva próbálnak szalagcímeket kreálni”

– mondta Margaritis Schinas.

Borítókép forrása: