Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csikkeket szórtak a hegyfalui Mária-szobor virágtartójába, a plébános szerint kivégzés jár érte

Csikkeket szórtak a hegyfalui Mária-szobor virágtartójába, a plébános szerint kivégzés jár érte

Aki pedig kézre keríti a sötétben bujkáló, csikkszóró gazembert, annak 30 ezer forint üti a markát.

Másodízben adott ki körözést Dóka Ferenc hegyfalui plébános, miután valaki csikkeket szórt a helyi Mária-szobor előtt található virágtartóba:

“A nyomravezető neve teljes titokban marad, és a nyomravezetői díjat megemelem 30 ezer Ft-ra. Kérem a település lakóit, segítsenek ezt a kártékony alakot kézrekeríteni, hogy elnyerhesse jól megérdemelt ­­»jutalmát«” – áll a falu buszmegállójába kihelyezett körözési felhíváson, amelyen ott virít a plébános neve és a telefonszáma is.

A plébános az elkövetőnek is üzent (lásd a cikk borítóképét):

“Te! Sötétben bujkáló, csikkszóró gazember, reszkess!”

Eddig még csupán túlbuzgónak látszik az eljárásmód, a baj azonban az, hogy

Dóka plébános egyértelműen jelezte azt is, mi volna a csikkszóró jól megérdemelt “jutalma”: többek között akasztás, gázkamra, golyó általi halál, méreginjekció vagy villamosszék.

A hegyfalui plébános körözési felhívása a helyi buszmegállóban / Fotó: Zoom.hu/Olvasói fotó

Ezek után el sem merjük képzelni, hogy mi folyhat például a gyóntatószékben, ott, ahol a hegyfalui hívek megvallják a plébánosnak bűneiket.

Szerettük volna megkérdezni az ügyben Dóka Ferencet, de azzal hárította el megkeresésünket, hogy a mai napon szentségimádást tartanak, Hegyfalun tartózkodik a körzet összes papja, ezért nem tud válaszolni a kérdéseinkre.