Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csak viccelődött a gázkamrával a hegyfalui plébános – korábban felpofozott egy postást

Csak viccelődött a gázkamrával a hegyfalui plébános – korábban felpofozott egy postást

Délelőtt adtunk róla hírt, hogy a hegyfalui plébános válogatott kivégzési módszereket helyezett kilátásba az ismeretlen elkövetőnek, aki csikkeket szórt egy helyi Mária-szobor előtt elhelyezett virágtartóba.

Csikkeket szórtak a hegyfalui Mária-szobor virágtartójába, a plébános szerint kivégzés jár érte

Aki pedig kézre keríti a sötétben bujkáló, csikkszóró gazembert, annak 30 ezer forint üti a markát.

A cikk megjelenése előtt felhívtuk telefonon a plébánost, de szentségimádásra hivatkozva elhárította a megkeresésünket, azonban a szombathelyi illetőségű 112press.hu személyesen kereste fel Dóka Ferencet, aki így nem kerülte meg a válaszadást.

„Ez humoros, mivel a plakátjaim egy kicsit a szórakoztatást is szolgálják, hogy a buszmegállóban ne unatkozzanak a népek. A vicc az benne, hogy ha túlzásba visszük a dolgot, akkor humorossá válik” – nyilatkozta a plébános a lapnak.

Az újságíró felvetette neki, hogy sokak számára felháborító, sértő vagy zavaró is lehet a kivégzések emlegetése, amit Dóka plébános azzal hárított el, hogy a túlzással a közvélemény ingerküszöbét akarta elérni, és szerinte mindannyian mások vagyunk, más az ingerküszöbünk is.

Helyi forrásaink szerint azonban a lakosok nagyon is durvának találják, hogy plébánosuk gázkamrával vagy bármilyen más kivégzéssel viccelődik egy ilyen gyerekcsíny elkövetéséért cserébe.

Dóka plébánosnak egyébként nem ez az első sajtónyilvános ügye, tíz évvel ezelőtt azzal került a hírekbe, hogy felpofozott és megrugdosott egy postást, amiért az Szabad Földet kézbesített korábbi szolgálati helyére, a győrvári plébániára. A pap akkor azt nyilatkozta a Nyugat.hu-nak, hogy hónapok óta érett már a verés, amihez azt tette hozzá:

„Megmondom őszintén, hogy pszichikailag megkönnyebbülést jelentett számomra!”

De azért bánta, amit tett.

Borítókép: Dóka Ferenc katolikus plébános / Forrás: Nyugat.hu / Fotó: Tánczos Mihály