Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sokkolta a kimentett thaiföldi gyerekeket a búvár halála

Sokkolta a kimentett thaiföldi gyerekeket a búvár halála

A múlt kedden mentették ki az utolsó négy gyermeket is a thaiföldi barlangból, az azóta eltelt időt a 12 fiú kórházban töltötte, amit szerdán hagyhattak el. Ma sajtótájékoztatót tartottak – írja az Index.

Az ifjú focisták némi dekázással bizonyították, hogy már kutya bajuk, majd válaszoltak a kérdésekre. Az egyikük, Abdul elmondta, mennyire meglepődtek, amikor a búvárok rájuk találtak, illetve akkor még jobban, amikor kiderült, hogy a megmentőjük külföldi.

Kiderült, a korábbi hírekkel ellentétben, mindegyikük tud úszni és az sem volt igaz, hogy egyik csapattársuk születésnapját akarták a barlangban ünnepelni. Amíg a Tham Luangban voltak, addig a falon lecsurgó vizet itták, de enni semmit sem ettek. Amíg bent voltak, a vízszint 3 métert emelkedett és sokkot kaptak a hős búvár halálhírétől.

A gyerekek a jövőjükről is beszéltek, természetesen focistának készülnek, de négyen arról is beszéltek, hogy mentőbúvárok is szeretnének lenni. Mások az egyetemi diplomát is tervezik. A szüleiktől egyébként mindannyian elnézést kértek, mert egyikük sem mondta el, hogy a barlangba készülnek.