Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megható: Richard Bona a Kis kece lányomat adta ajándékba Quincy Jones 85. születésnapjára

Megható: Richard Bona a Kis kece lányomat adta ajándékba Quincy Jones 85. születésnapjára

Quincy Jones a Time Magazin szerint a 20. század egyik legbefolyásosabb zenésze és producere, idén ünnepli 85. születésnapját, és ebben az évben mindössze három koncertje volt Európában, a szombati budapesti fellépése volt az utolsó az angliai és olaszországi után. A koncertre olyan nevek jöttek vele, mint az énekes-basszusgitáros Richard Bona vagy a világ egyik legelismertebb jazz-énekesnője, Dee Dee Bridgewater.

Előbbi, vagyis Richard Bona különleges ajándékkal készült a születésnapi koncertre, amivel elsősorban Quincy Jones-t szerette volna meglepni, de ajándék volt ez a magyar közönség számára is, hiszen a Kis kece lányom kezdetű magyar népdalt játszotta el basszusgitáron, és még énekelt is foszlányokat a dalszövegből.

Hogy ez mennyire volt megható, arról videó is készült:

UPDATE:

Richard Bona nem először játszotta a Kis kece lányomat, Snétberger Ferenccel és Paolo Vinaccia-val már eljátszotta és elénekelte majdnem tíz évvel ezelőtt:

Ferenc Snétberger, Richard Bona, Paolo Vinaccia,”kis kece lányom”, soundcheck,rehearsal

Snétberger,Bona, Vinaccia – soundcheck/rehearsal , palace of arts budapest 2009-05-02 , hungarian traditional “kis kece lányom”, part of “ROMANI MUNDI” Snétberger portré DUNA TV www.snetberger.com www.facebook.com/snetberger

Köszönjük a találatot Ákosnak!

Paolo Vinaccia

Paolo Vinaccia