Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mától bárki megnézheti a debreceni állatkert tapírkölykét – videó

Mától bárki megnézheti a debreceni állatkert tapírkölykét – videó

Tapír született vasárnap a debreceni állatkertben, az állatot szerdától láthatja a közönség – közölte Nagy Gergely Sándor, a nagyerdei kultúrpark igazgatója szerdán, az állatkert tapírházában tartott sajtótájékoztatón.

13 hónapi vemhesség után született meg a nőstény tapír, az állatkert tapírpárjának harmadik utóda.

Tapírkölyök (Tapirus terrestris) szüleivel a Debreceni Állat- és Növénykertben 2018. július 18-án. A közel hat kilogrammos dél-amerikai csíkos-pöttyös tapírlány 13 hónapnyi vemhesség után, július 15-én született.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A páratlanujjú patásokhoz tartozó dél-amerikai tapírok 2011 óta vesznek részt a debreceni állatkert európai fajmegmentő programjában. A korábban született Rebeka a program keretében már Kína egyik állatkertjében látható.

Az újszülöttet, az állatkert szokása szerint, a látogatók nevezik el.

A szakember újdonságnak nevezte, hogy a tapírokat és a vízidisznókat együtt helyezték el, így érdekes megfigyeléseket végezhetnek például arról, hogyan védik kicsinyeiket a szülők.

(MTI)