Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Öt ember sztrájkolt Cristiano Ronaldo ellen

Öt ember sztrájkolt Cristiano Ronaldo ellen

Egyértelműen a Juventus egyelőre a nyári átigazolási szezon főszereplője, mert nem elég, hogy a csapattól távozó Gianluigi Buffonról kiderült, hogy 40 évesen elmegy védeni a Paris Saint-Germainbe, de sikerült leszerződtetniük a Real Madridtól Cristiano Ronaldót, akinek feltett szándékat, hogy az angol és a spanyol bajnokság után az olasz bajnokságot is új szintre szeretné emelni.

Úgy néz ki, öt ember van, aki ennek nem örül olyan különösebben. Ennyien vettek részt ugyanis abban a sztrájkban hétfőn, amit az 1700 embert foglalkoztató torinói Fiat-gyárban hirdettek meg. A Juventus többségi tulajdonosa, az Agnelli-család a Fiatot is irányítja, ami azt jelenti, hogy Ronaldo százmillió eurós átigazolási díjának, valamint az évi 30 millió eurós gázsijának egy részét a Fiat finanszírozza, ami nem tetszett néhány dolgozónak.

A sztrájk nem Ronaldo személye ellen indult, hanem inkább annak szólt, hogy a cég úgy fektet be sportba, hogy közben hivatalosan mindenféle megszorítások vannak a cégben.

(Bloomberg)

Borítókép: AFP/Europress