Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Négy országban futtatott két nőt egy szegedi férfi

Négy országban futtatott két nőt egy szegedi férfi

Prostituáltakat futtató szegedi férfi ellen indult eljárás, a bíróság ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A férfi ellen erőszakkal, illetve fenyegetéssel elkövetett kerítés, valamint kitartottság bűntettének gyanúja miatt indult eljárás, mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A gyanú szerint a férfi 2015 decemberétől előbb Belgiumban, majd Németországban és Dániában bérelt apartmanokban biztosított lehetőséget egy szegedi nőnek arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson. Egy másik szegedi nőt fenyegetéssel, majd fizikai erőszakkal vett rá arra, hogy előbb Szegeden, majd Németországban dolgozzon prostituáltként.

A felügyelete alatt álló sértettek a keresetüket rendszeresen hazaküldték neki. Azért, hogy a bűncselekményekből származó pénzt elrejtsék a hatóságok elől, azt részben a férfi hozzátartozójának utalták át.

A folyamatosan fenyegetett nőknek naponta telefonon be kellett számolniuk bevételeikről, a férfi több alkalommal ki is utazott hozzájuk, hogy a megkeresett pénzt elvegye és személyesen felügyelje tevékenységüket.
A bíróság a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és az eljárásban részt vevő más emberek megfélemlítésének veszélye miatt – nem jogerősen – elrendelte a külföldön már elítélt férfi letartóztatását – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)