Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Akár már péntektől börtön járhat azért, ha beszól egy politikusnak

Akár már péntektől börtön járhat azért, ha beszól egy politikusnak

Szegény politikusok, legalábbis a kormány tagjai nagyon rosszul érzik magukat, mert néha szembe kell nézniük nekik nem tetsző véleményekkel, ezért egy, a hét elején benyújtott törvénytervezetben azt szeretnék elérni, ha hasonló elbánásban részesülnének, mint a családon belüli erőszakok áldozatai, és akár három év börtönt is kaphasson egy állampolgár azért, ha nem kellő időben és módon szól be egy politikusnak.

A Párbeszéd benyújtott egy módosítót, hogy Czunyiné Dr. Bertalan Judit javaslatát ne szavazzák meg azzal a Btk-módosítással együtt, ami egyébként a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset hatására született, és többek között arról szól, hogy börtönt kaphat az, aki átalakított, életveszélyes járművel közlekedik.

Tordai Bence

A Parlament a “legjobb” formájában: kivételes sürgősséggel védik meg a fideszes politikusokat. Úgy tűnik, mostanában túl sokszor szólnak be a kormánypártiaknak, mert tegnap beterjesztettek egy…

A terv nem jött be, akár már a hét végére elfogadhatják a törvényt, így a nyári szabadságolások idején már nyugodtan lófrálhatnak a politikusok, dutyiba küldhetik azokat, akik az ország állapota felől érdeklődve meg merik zavarni őket abban, hogy süttessék a hasukat.

„A Párbeszéd egy módosítóval kivette volna a politikusok kiemelt védelmét, de a fideszesek még tegnap este, egy rendkívüli bizottsági ülésen elutasították az indítványunkat. Ma lepörgetik a “vitát”, pénteken pedig megszavazzák a törvényt, hogy nyáron nyugodtan, három év börtön fenyegetésének védelmében járhassanak-kelhessenek a nép között” – írta Tordai Bence Facebookon.

Ha jól számolunk, az Orbán Viktor Facebook-oldalán kirajzolódó vakáció szó péntekre teljes lesz, szóval a miniszterelnök ideális esetben már nyugalomban mehet el a megérdemelt pihenésére, nem fogják megzavarni a pihenésben hálátlan dögök, akiket érdekel, hogy az állam mire költi a működésére a lakosságtól kapott pénzeket.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Pécsi Tudományegyetem alapításának 650. évfordulóján rendezett ünnepségen a Kodály Központban a magyar felsõoktatás napján, 2017. szeptember 1-jén.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd